Ceaiul de lucernă calmează durerile gastrice

27 septembrie 2017 17:27   Sănătate
Ultima actualizare:

Apreciată ca plantă furajeră, lucerna are și virtuți medicinale. Problemele digestive și renale sunt câteva dintre indicațiile plantei.

Bogată în vitamine și minerale

Numărul impresionant de proprietăți prezente într-o singură plantă face ca lucerna să fie una dintre cele mai folosite plante în scopuri medicinale. Întâlnită adesea pe câmpuri, lucerna conține numeroase vitamine esențiale precum A, D, E, K și întreaga familie de vitamine B. De asemenea, conține minerale importante cum sunt biotina, calciu, acid folic, fier, magneziu și potasiu. Având rădăcini care pot ajunge până la 4 metri adâncime sub pâmânt, lucerna absoarbe mai multe vitamine și minerale decât alte plante.

Diuretic natural

De-a lungul timpului, lucerna a fost utilizată pe scară largă în scopuri diuretice. Planta ajută în special persoanele care se confruntă cu probleme precum retenția de apă sau infecțiile tractului urinar. Folosirea unei plante naturale ca laxativ sau diuretic este mult mai benefică decât administrarea unui tratament medicamentos, deoarece nu există substanțe chimice sau compuși adăugați de om care ar putea agrava problemele de sănătate.

De ajutor în gastrită

Cauzată de diferiți factori precum alcoolul, stresul, problemele de alimentație – bulimia - sau tratamente medicamentoase, gastrita este o inflamație a stomacului care impune o alimentație sănătoasă. Printre cele mai comune simptome ale acestei boli se numără durerile abdominale, pierderea poftei de mâncare, greața sau indigestia.

Află pe Clicksanatate.ro cui îi sunt contraindicate remediile cu lucernă!

Cel mai bun aliment antibacterian

Cât de benefică este o zi de post?

Mai multe