Ceaiul de păducel, bun pentru inimă

6 noiembrie 2015 22:24   Sănătate
Ultima actualizare:

Folosit ca remediu în diferite afecțiuni hepatice, păducelul este o plantă cunoscută și pentru proprietățile sale tonice. Fructele de păducel conţin flavonoide, acizi şi uleiuri esenţiale, conţin tanin, zaharuri, vitaminele C şi B.

  • Elixir pentru inimă. Administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de foarte lungă durată (6 luni minimum), previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare, previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta. Este un extraordinar tonic cardiac, la fel ca și extractul din frunze de păducel. Cea mai recomandată perioadă pentru începerea curelor cu păducel este sezonul rece, când aparatul cardiovascular și sistemul nervos fac un mare efort de adaptare, dar și în perioadele foarte călduroase, când riscul de infarct crește exponențial.
  • Reduce anxietatea și depresia. Cunoscut și pentru proprietățile calmante, de liniștire și de prevenire a episoadelor depresive, păducelul este și un bun remediu natural pentru insomnii. Se recomandă o cană cu infuzie de păducel, înainte de culcare, sau 10-15 picături de tinctură de păducel, seara.
  • Acțiune antioxidantă. Datorită proprietăților antioxidante pe care le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancer. Planta previne apariția osteoporozei, îmbunătățește memoria și concentrarea.
Mai multe