Ceaiul de păducel ţine inima sănătoasă

21 noiembrie 2016 19:53   Sănătate
Ultima actualizare:

Folosit ca remediu în diferite afecţiuni, păducelul este recunoscut mai ales pentru rolul său în bolile cardiovasculare. Fructele de păducel conţin flavonoizi, acizi şi uleiuri esenţiale, conţin tanin, zaharuri, vitaminele C şi B.

Reduce anxietatea şi depresia 

Cunoscut şi pentru proprietăţile sale calmante, de liniştire şi de prevenire a episoadelor depresive, păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii. Se recomandă o cană cu infuzie de păducel, înainte de culcare, sau 10-15 picături de tinctură de păducel, seara.

Elixir pentru inimă

Administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de foarte lungă durată (6 luni minimum), previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare, previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta. Este un extraordinar tonic cardiac, la fel ca şi extractul din frunze de păducel. Cea mai recomandată perioadă pentru începerea curelor cu păducel este sezonul rece, când aparatul cardiovascular şi sistemul nervos fac un mare efort de adaptare, dar şi în perioadele foarte călduroase, când riscul de infarct creşte exponenţial.

Acţiune antioxidantă

Datorită proprietăţilor antioxidante pe care le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecţiuni grave, precum cancerul. Planta previne apariţia osteoporozei, îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea.

Mai multe