Ceaiul de rozmarin curăţă corpul de toxine
Adjuvant în afecţiuni cardiace
Substanţele active din tinctura de frunze de rozmarin previn îngroşarea vaselor sangvine, stimulează circulaţia sângelui şi cresc tensiunea arterială.
Pune 10 g de frunze la macerat cu 100 ml alcool de 70 °C, timp de opt zile, şi agită zilnic amestecul. Iei 20 de picături de tinctură zilnic, timp de o lună, după fiecare masă.
«Vânătorul» toxinelor
Ceaiul de rozmarin fortifică organismul slăbit şi revitalizează tonusul persoanelor astenice sau al celor care se află în covalescenţă. În plus, calmează tulburările gastrice, ajută ficatul să-şi facă treaba şi accelerează tranzitul intestinal.
E ideal dacă vrei să slăbeşti, deoarece conţine antioxidanţi care stimulează arderea grăsimilor şi te ajută să rezişti când faci exerciţii fizice.
Toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriţă cu plantă de rozmarin uscată şi mărunţită, laşi la infuzat 10 minute şi bei ceaiul îndulcit cu miere de albine. Este indicat să bei câte două căni zilnic.
Reglează funcţiile biliare
Pentru scăderea nivelului de colesterol „rău" şi a dureroaselor afecţiuni ale bilei, ai la dispoziţie maceratul glicerinat din muguri de rozmarin.
10 g de muguri de rozmarin, 90 ml de apă rece şi 10 ml de glicerină se lasă la macerat timp de opt ore. Ia din acest amestec 30 de picături, de trei ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de mesele principale ale zilei, până când te simţi mai bine.
Stimulează funcţiile diuretice
Administrat zilnic sub formă lichidă, extractul de rozmarin îmbunătăţeşte considerabil funcţionarea rinichilor, creşte fluxul de urină şi ajută la păstrarea în organism a mineralelor esenţiale.
Amestecă două linguri cu flori de rozmarin cu un litru de apă clocotită şi lasă cinci minute la infuzat. Bea din acest extract sau ceai concentrat de rozmarin două căni pe zi, timp de o lună, apoi fă pauză de o săptămână.