Ceaiul din cozi de cireşe, bun pentru rinichi

5 iunie 2011 14:04   Sănătate
Ultima actualizare:

Cimbru. Toarnă o cană cu apă clocotită peste o linguriţă de cimbru. Aşteaptă un sfert de oră, apoi strecoară şi îndulceşte cu o linguriţă de miere. Bea câte o cană zilnic, timp de o săptămână, şi vei elimina pietrele de dimensiuni mici.

Cozi de cireşe. Conţin săruri de potasiu şi flavonoide. Se prepară un decoct din una-două linguri de cozi de cireşe la 250 ml de apă; se fierbe timp de 15 minute şi se beau două-trei căni pe zi.

Splinuţă. Se iau zilnic între 6 şi 12 g de extract sau se consumă sub formă de infuzie. Aceasta se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se lasă un minut, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.

Mai multe