Ceaiul plin de vitamine care îți asigură un somn de bebeluș. E preparat din coaja unei legume banale

9 octombrie 2024 17:37   Sănătate

Una dintre cele mai utilizate legume în bucătărie este sursă de vitamine și minerală pentru organismul nostru, mai ales când este pregătită sub formă de ceai. Despre ce conține băutura-minune benefică pentru organismul nostru, descoperiți din articol. 

Morcovii - legumele pline de beneficii pentru sănătate, își găsesc originile în Europa și Asia de Sud-Vest. Au o compoziție nutritivă variată, reprezentând o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre. Majoritatea gospodinelor care aruncă la gunoi cojile morcovilor ar trebui să înceteze să mai facă acest lucru. Iată mai jos o rețetă de ceai din coji de morcov. 

Ceai din coji de morcov

Beneficii: Cojile de morcov sunt pline de vitamine și minerale care pot ajuta la relaxarea corpului. Deși nu sunt la fel de cunoscute pentru efecte sedative, pot contribui la o stare generală de bine.

Cum se prepară: Fierbe cojile de morcov timp de 10 minute și lasă-le la infuzat. Poți combina cu alte plante sau fructe pentru un gust mai bun.

Ceai din frunze de morcov

Nu doar fructul vine cu beneficii nenumărate pentru organismul nostru. Dacă mai sus v-am prezentat rețeta unui ceai din coji de morcov, mai jos găsiți rețeta ceaiului din frunze de morcov. 

Lidia Fecioru a vorbit în cadrul rubricii „Leacul zilei”, din emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro, despre beneficiile ceaiului din frunze de morcovi și cum se prepară. 

„Este bine să bem ceai din frunze de morcov. Morcovul îl putem da copiilor, iar frunzele să le strângem pentru acest ceai. Ceaiul din frunze de morcovi este bun pentru tot ce înseamnă circulaţie periferică şi varice.

Peste trei linguri de plantă uscată se adaugă un litru de apă fierbinte. După 15 minute de stat la infuzat, strecurăm ceaiul şi bem toată această cantitate în decursul unei zile.

Acest ceai din frunze de morcov este bun mai ales pentru cei care au trecut prin COVID. Mulţi au avut probleme cu rinichii din cauza acestei boli. Să nu uite, de asemenea, să mănânce mei decorticat”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Mai multe