Ceaiuri care reduc nivelul de colesterol „rău“ din sânge

22 ianuarie 2016 17:46   Sănătate
Ultima actualizare:

Organismul are nevoie de colesterol, dar trebuie precizat că acesta se împarte în două categorii – colesterol „bun“ sau HDL și colesterol „rău“ sau LDL.

Corpul are nevoie doar de HDL, ori în meniu sunt numeroase alimente consistente care cresc doar nivelul de colesterol LDL. Din fericire există plante care au efectul opus, benefic, de a scădea depunderile de grăsimi „rele“.

Substanță produsă în proporție mare de ficat, colesterolul are un rol bine stabilit, de a favoriza producerea de vitamina D, indispensabilă pentru a fixa calciul în structura osoasă. Problema se pune când în sânge este o cantitate mai mare de colesterol, pentru că acesta se depune pe pereții arterelor și devine un factor de risc pentru bolile cardiace.

Ceaiul de anghinare reglează nivelul de colesterol

Plantă cu efect terapeutic, anghinarea este un excelent detoxifiant, iar ceaiul are efecte anticolesterol şi se prepară din 500 ml de apă clocotită la 2 lingurițe de frunze uscate. După ce ce atinge punctul de fierbere, ceaiul se lasă deoparte, acoperit, cinci minute, apoi se strecoară.

Este indicat a se  bea o jumătate dimineața și restul înaintea meselor de prânz și cină. Nivelul ridicat de cianină din compoziţia anghinarei asigură un nivel scăzut al colesterolului „rău“ prin stimularea eliminării grăsimilor şi, mai mult decât atât, ajută la menţinerea unei valori constante a colesterolului „bun“.

Datorită acţiunii intensive a anghinarei asupra grăsimilor din organism, această plantă determină şi buna funcţionare a sistemului cardiovascular, care este în corelaţie directă cu nivelul grăsimilor din sânge. Se recomandă cura cu anghinare pe o durată de două săptămâni pe lună.

Află pe clickpentrufemei.ro care sunt ceaiurile ce reduc nivelul de colesterol „rău“ din sânge.

Mai multe