Ceaiuri de leac cu plante de vară
Ceaiul de tei domoleşte neplăcerile insolaţiei. Din cauza toropelii care încinge termometrele, corpul tău nu mai reuşeşte să se acomodeze cu căldura şi să-şi regleze temperatura.
Din cauza asta faci insolaţie, o afecţiune care se manifestă prin dureri de cap, senzaţie de greaţă, sentimentul că nu te mai poţi ţine pe picioare şi febră. Ca să scapi de aceste simptome, ai nevoie de o infuzie rece de tei, băută cu înghiţituri mici.
O prepari dintr-o linguriţă cu plantă la 250 ml de apă clocotită şi laşi amestecul să stea timp de 15 minute.
Menta, recomandată pentru răul de maşină. Chiar dacă atunci când călătoreşti cu maşina stai pe scaun, de fapt eşti în mişcare, iar acest lucru, diferenţa între ceea ce vezi şi simţi, trimite semnale contradictorii creierului.
Rezultă tot felul de semnale de nelinişte ale organismului, printre care ameţeală, vărsături, migrene, transpiraţie anormală şi o circulaţie deficitară a sângelui.
Ca să te faci bine, bea cu înghiţituri mici o cană cu infuzie de mentă. Torni o cană cu apă clocotită peste două linguriţe cu plantă, acoperi vasul şi laşi să infuzeze 10-15 minute, apoi filtrezi şi bei lichidul cu înghiţituri mici şi rare.
Tuşeşti? Încearcă preparatele cu amăreală!
Plantă cu flori delicate, care înfloreşte până în luna iulie, amăreala te ajută în afecţiunile căilor respiratorii. Infuzia o prepari din două linguriţe cu tulpină mărunţită, opărite cu o cană cu apă fiartă. Strecori şi bei ceaiul cât mai cald, de două-trei ori pe zi.