Ceapa verde te fereşte de fracturi
Ceapa verde este bogată în vitamine, săruri şi antibiotice naturale. Nu este doar un ingredient alimentar, ci şi medicament universal. Folosiţi-o cu încredere în salate, alături de mărar, pătrunjel şi alte verdeţuri.
Este sursă excelentă de calciu, spun specialiştii. Aceste substanţe din ceapă pot grăbi refacerea capacităţii de producere a serotoninei, care este una dintre cele mai importante substanţe implicate în gândire şi învăţare.
Un consum zilnic de ceapă verde poate creşte cu peste 10% viteza de gândire şi cu până la 20% viteza de memorare.
Specialiştii spun că la persoanele care consumă aproape zilnic ceapă, numărul fracturilor este mai rar, iar copiii au o viteză de creştere mai mare. Totodată, în cazul copiilor aflaţi în perioada de creştere, consumul de ceapă este benefic unei creşteri mai rapide în înălţime.
\În plus, ceapa menţine greutatea corporală. Tiroida consumatorilor de ceapă este mai bine controlată de hipofiză decât în cazul celor la care ceapa lipseşte total din alimentaţie.