Ceaşca de sănătate. Ce trebuie să ştiţi despre puterea miraculoasă a clorofilei
Despre tratamentul cu clorofilă, numită de oamenii de ştiinţă „sângele verde al plantelor”, se spune că reprezintă cea mai eficientă metodă de detoxifiere, cu efecte miraculoase asupra organismului, în orice anotimp.
În vremuri foarte îndepărtate, în mănăstiri, se cunoştea efectul remarcabil al sucului de clorofilă asupra sănătăţii organismului uman. Deşi atunci clorofila se prepara prin procedee foarte greoaie, plantele folosite presându-se cu piatra, călugării recomandau mirenilor care veneau în mănăstiri să administreze acest elixir tuturor copiilor care împlineau vârsta de un an, pentru ca bebeluşii să crească sănătoşi şi să se bucure de o imunitate crescută. La începutul curei, se recomanda o doză redusă, de numai 5-10 picături diluate în ceai sau lapte, iar după 30 de zile doza creştea treptat, până la o lingură de suc care se dilua în 100 ml de lichid.
Cum ajută cura cu clorofilă organismul uman
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, care a studiat, ani şi ani, efectele miraculoase ale clorofilei asupra organismului uman, susţine în studiile sale: “O cură cu acest elixir contribuie la detoxifierea corpului, reglează tranzitul intestinal, grăbeşte cicatrizarea rănilor, combate efectele radicalilor liberi (factori suspectaţi de declanşarea cancerului), încetinind procesul de îmbătrânire. Dar cea mai importantă acţiune a clorofilei se exercită asupra sângelui uman, deoarece contribuie la compensarea carenţelor de minerale şi de vitamine, eliminând toxinele din organism şi restabilind echilibrul acestor nutrienţi esenţiali în corp".
Din ce fel de plante să preparăm clorofila
Clorofila se poate prepara din diferite frunze de păpădie, pătrunjel, urzică, spanac, frunze de ceapă verde, de usturoi sau de ţelină ce conţin atâta clorofilă, încât ajută la o excelentă cură de detoxifiere. Totuşi, cercetătorii susţin că iarba de grâu este superioară altor ierburi, deoarece aceasta conţine mai bine de 100 substanţe active de care organismul are nevoie pentru a se menţine într-o formă maximă. În compoziţia clorofilei de grâu se regăsesc vitaminele: A, B, C, E şi K şi o bogăţie de minerale alcaline cum ar fi: calciul, magneziul, siliciul, fierul şi sodiul care neutralizează aciditatea din corpul nostru. În acelaşi timp, clorofila din grâu stimulează glanda tiroidă, reduce presiunea arterială, deoarece dilată arterele prin care circulă sângele. Chiar dacă are un gust dulce, sucul de grâu este indicat şi diabeticilor.
Ce avantaje are cura cu clorofilă
Cura cu clorofilă are un dublu avantaj: este foarte eficientă pentru funcţiile vitale ale organismului şi este una dintre cele mai simple terapii, care nu impune nici investiţii mari pentru procurarea ingredientelor şi nici proceduri sofisticate.
Cum se prepară elixirul verde
Extractele de clorofilă se obţin cu ajutorul mixerului electric sau manual. Dacă vreţi să preparaţi extractul cu ajutorul unui mixer, atunci licoarea se obţine mai simplu: puneţi într-un vas de plastic un mănunchi de verdeţuri, cât să le cuprindeţi între degetul mare şi arătător şi un pahar cu apă plată. Mărunţiţi plantele cu ajutorul mixerului, apoi filtraţi extractul pe care trebuie să-l consumaţi imediat după presare, pentru a beneficia din plin de proprietăţile curative ale acestuia. Din aceleaşi motive, acest suc nu se păstrează în congelator sau la frigider.
Dacă nu aveţi mixer, extractul de clorofilă se face manual: alegeţi un pumn de mlădiţe tinere de pătrunjel, ţelină, urzică, leurdă, lucernă sau de cereale pe care le tocaţi foarte mărunt şi le puneţi, cu suc cu tot, într-un pahar cu apă plată sau apă de izvor. După şase ore de macerare, filtraţi extractul printr-un tifon des şi consumaţi-l imediat.
Cât timp durează cura
O cură cu clorofilă durează 12 zile şi cantitatea de extract consumată creşte progresiv, cu câte 50 ml în fiecare zi. Astfel că, în prima zi se consumă cel mult un păhărel de 50 ml de extract de clorofilă, dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun.
În a doua zi a curei, se bea o cantitate dublă de extract- 100 ml; consumaţi această cantitate în două reprize, cu 30 de minute înaintea mesei de prânz şi a cinei. Între a treia şi a unsprezecea zi, doza creşte cu un sfert de pahar pe zi şi se ajunge la 200 ml.
Cantitatea de clorofilă care trebuie băută într-o zi se împarte în trei părţi egale care se consumă cu 30 de minute înaintea fiecărei mese principale. În ultima zi a curei se bea doar un pahar cu extract de clorofilă şi se mănâncă numai orez fiert, puţin sărat, pentru ca procesul de detoxifiere să fie intens.
Ce efecte are cura
1. Primele efecte ale curei cu clorofilă se manifestă asupra tranzitului intestinal.
2. Începe un proces de curăţare a colonului de toxinele acumulate mai ales în timpul iernii, când hrana este mai săracă în nutrienţi.
3. Cura cu clorofilă ameliorează gastritele şi ulcerele. Dacă suferiţi de una dintre aceste afecţiuni, folosiţi mai ales extractele de pătrunjel, de ţelină sau de urzică, plante benefice pentru sănătatea stomacului, pentru că au puterea să distrugă bacteriile „rele", care declanşează boala ulceroasă.4. Tulburările de coagulare, anemia, carenţele de calciu, de magneziu şi hemofilia sunt compensate de aportul de clorofilă.
5. Chiar şi leucemia răspunde bine la această terapie.
6. Pielea estea a treia beneficiară a curelor cu clorofilă. Acneea, infecţiile cutanate şi alergiile vor fi tratate cu succes cu ajutorul clorofilei extrase din pătrunjel, mărar şi lucernă. Pielea se curăţă pe tot corpul, iar tenul devine mai luminos şi mai curat.
7. Asteniile de primăvară sau de toamnă , nervozitatea, oboseala cronică sunt combătute de cura cu clorofilă. În astfel de cazuri, trebuie folosite extractele din pătrunjel, ţelină, păpădie şi tomatele. Efectele curei se observă chiar după cinci-şase zile.
8. Astmaticii şi cei care sunt vulnerabili la afecţiunile respiratorii beneficiază mult de extractele de lăptucă, lucernă, grâu şi de salvie.
9. Pentru stările de nelinişte sunt benefice extractele obţinute din plante amare, cum sunt tulpinile sau frunzele de păpădie.
10. Cura cu clorofilă are efecte extraordinare şi asupra persoanelor care lucrează în mediul toxic şi petrec mult timp în preajma aparaturii electronice, a monitoarelor şi sunt mari consumatoare de carne. Extractele de clorofilă obţinute din plante amare, precum păpădia, anghinarea, salvia reprezintă remediile de care au nevoie persoanele care petrec mult timp în mediul toxic.
Bine de ştiut!
Persoanelor care au suferit operaţii de by-pass coronarian, dar şi cele care au fost diagnosticate cu tromboză, le este interzis să urmeze curele cu clorofilă.