Ceaşca de sănătate :Top 7 remedii sigure pentru împrospătarea memoriei

13 septembrie 2016 18:25   Sănătate
Ultima actualizare:

Dezideratul a zeci și zeci de generații rămâne același „Minte sănătoasă într-un corp sănătos!” Deseori trebuie să facem faţă unei perioade solicitante. De aceea, procesul de revigorare a memoriei trebuie susţinut cu tonice bogate în minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor) şi vitamine : C şi E (mai ales).

După o cură bogată în suc de citrice, de fructe și de ceaiuri, fitoterapeuţii europeni au observat o certă îmbunătăţire a facultăţilor mentale.

Lămâia contribuie la împrospătarea memoriei

Lămâia, bogată  în substanţe active, cum ar fi : calciul şi potasiul în special, este un leac extraordinar pentru numeroase afecţiuni printre care : hipertensiunea arterială, obezitatea, migrenele, scorbutul, nevralgiile și hemoragiile. Puţine persoane ştiu însă că acest fruct este şi un tonic care contribuie la împrospătarea memoriei. Combinat cu miere, sucul de lămâie sporeşte capacitatea de asimilare a noilor informaţii. În acest caz, este foarte eficient un amestec de două linguri cu suc de lămâie şi o lingură de miere.

Sucul de citrice sporește randamentul intelectual

 Nutriționiștii europeni au constatat că randamentul intelectual este vizibil la persoanele care consumă zilnic 500 ml suc preparat din portocale, grapefruit, kiwi şi ananas. În cazul persoanelor „grăsuţe”, deliciosul cocteil topeşte şi surplusul de grăsime. Cura trebuie urmată cel puţin două luni. Fitonutriţionistul francez Eric Favre susține că şi vitamina C are meritul să îmbunătăţească memoria, să menţină un tonus bun şi să crească rezistenţa la surmenaj.

Constatare: Calciul prezent în compoziția portocalei este echivalent cu cel din compoziția laptelui. Totodată, fosforul conținut de portocală, ca şi calciul pot fi asimilate cu uşurinţă datorită acidului citric.    

Sucul de mere, un tonic pentru creier  

Sucul de mere conţine o cantitate importantă de quercitină, un antioxidant redutabil în lupta împotriva bolii Alzheimer. Acest tonic nu trebuie să lipsească din dieta copiilor, pentru că dezvoltă capacităţile cognitive , şi nici din hrana vârstnicilor. În perioada examenelor, cura cu suc de mere este un tonic excelent, deoarece  stimulează creierul să producă o cantitate mare de acetilcolină, un neurotransmiţător esenţial în procesul de îmbunătăţire şi de păstrare a memoriei.  

Sucul de struguri hrăneşte celula nervoasă 

Resveratrolul, un antioxidant foarte puternic, prezent în  compoziţia strugurilor, inclusiv în seminţele fructelor, stopează evoluţia celulelor canceroase, aflate în diferite stadii de dezvoltare, reduc nivelul colesterolului rău şi-l cresc pe cel bun. În acelaşi timp, antioxidanţii din struguri ajută la buna funcţionare a creierului şi întârzie îmbătrânirea prematură a celulelor acestuia. Un consum constant de suc de struguri, mai ales cel obţinut prin stoarcerea boabelor de struguri negri, previne instalarea bolilor degenerative, cum ar fi boala Alzheimer. Combaterea oboselii cronice şi a  procesele de antiîmbătrânire  se datorează unor substanţe mai puternice de 50 de ori decât vitamina E şi de 20 de ori mai eficiente decât vitamina C, numite procianidine .     

Laptele din semințe de dovleac revigorează memoria   

Un remediu foarte bun, care revigorează memoria, mai puțin cunoscut, se poate prepara din semințe de dovleac neprăjite, bogate în potasiu. Seminţele se pisează şi se adaugă într-o cană cu apă clocotită. După zece minute, laptele se poate consuma.

Saschiul previne pierderea memoriei

Specialiştii europeni au descoperit că o tinctură preparată din saschiul mic (plantă cu un conţinut de 50 de alcaloizi, dintre care vincamina, substanţă care reglează circulaţia sanguină la nivel cerebral) calmează migrenele. În același timp, s-a constatat că saschiul  joacă un rol important  în activarea circulaţiei sanguine la nivel cerebral şi în prevenirea pierderii memoriei.

Infuzia de chimen, excelentă pentru procesul de concentrare

Seminţele de chimen sunt folosite în trei domenii: în bucătărie ( ca şi condiment), în industria băuturilor, datorită aromelor şi în medicina naturistă. Ceaiul de chimen este un remediu dovedit pentru colicile gastrice, pentru bronşite, pentru stimularea lactaţiei la femeile care alăptează, dar şi a poftei de mâncare la copiii mofturoşi. Chimenul este „doctorul” problemelor abdominale, „pentru că-i asigură liniştea” spun specialiştii europeni.

În mod surprinzător, infuzia preparată din chimen a dovedit o influenţă formidabilă în procesul  de concentrare! În această privinţă, specialiştii recomandă, ceaiul de chimen care nu are prea mulţi concurenţi. Unii terapeuţi spun că, alături de dieta bazată pe nuci, ceaiul din seminţe de chimen ne ajută să fim posesorii unei „memorii de elefant.

Reţetele săptămmânii

Ceaiul de chimen

Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia se prepară din două linguriţe de seminţe pisate la o cană de apă clocotită. După 15 minute de infuzare, ceaiul poate fi băut cu înghiţituri mici. Zilnic se administrează câte două- trei căni de infuzie. După o cură de 21 de zile, urmează o pauză de şapte zile, apoi, terapia se poate repeta.

Laptele din semințe de dovleac

Cum se prepară, cum se administrează

Laptele preparat din semințe de dovleac s-a dovedit benefic pentru

revigorarea memoriei. O cană de semințe de dovleac proaspete, neprăjite, se pisează şi se adaugă într-o cană cu apă clocotită. După zece minute, laptele se poate consuma.

Mai multe