Cel mai important sfat pentru băutorii de ceai
Este un lucru dovedit : studiile legate de efectele terapeutice ale consumului de ceai, o băutură apreciată de secole în lumea întregă, au demostrat un risc mai scăzut de infarct, diabet de tipul 2, anumite tipuri de cancer şi de temuta boală Parkinson.
Pentru că britanicii sunt consumatori împătimiţi de ceai, terapeuţii din această ţară au efectuat studii laborioase privind beneficiile pentru sănătate ale ceaiului. Rezultatul cercetărilor i-a luat prin surprindere pe specialişti care au descoperit un lucru extraordinar! Dacă lăsăm pliculeţul de ceai la infuzat timp de cinci minute ( nu doar două sau trei minute, aşa cum este recomandarea actuală), în ceaşcă se eliberează o cantitate mult mai mare de antioxidanţi, acele vitamine şi minerale care previn îmbătrânirea prematură. Astfel, consumatorii care vor respecta noul mod de preparare a ceaiului, vor fi şi mai sănătoşi.