Cel mai vechi remediu de tratare a oaselor, terapia cu boabe fierte de porumb
Când porumbul se cultiva numai în America Centrală, cu mii de ani în urmă, făina de porumb reprezenta hrana de bază a localnicilor: aztecii, incașii și mayașii. O bună perioadă de timp, aceștia foloseau ca hrană doar făina obținută după măcinarea boabelor. Mai târziu, localnicii au început să introducă în hrana cotidiană ceaiul obținut din boabele macerate, dar și din mătasea verde sau uscată a porumbului.
S-a constatat că acest tratament cu boabe fierte este cel mai vechi leac pentru tratamentul oaselor. Boabele de porumb conțin numeroase substanțe active printre care flavonoide, taninuri, saponine, uleiuri volatile, proteine, dar și săruri de potasiu și minerale (fier, magneziu, fosfor), vitaminele A, din grupa B, C și E, carotenoizi, hidrocarburi și amidon.
Iată cum se prepară boabele pentru tratamentul oaselor
Se curăță boabele de pe un știulete de porumb, de mărime medie, se spală bine și se pun la fiert într-o oală de pământ în 2 litri cu apă. După 2 ore și jumătate, se ia vasul de pe foc, se lasă acoperit până când conținutul se răcește complet. Atunci se scot boabele, se pun pe o farfurie și se păstrează la temperatura camerei.
Tratamentul cu boabe durează două luni și se repetă
Această cantitate de boabe se consumă pe parcursul unei zile, iar tratamentul durează două luni. Un aspect important în tratamentul oaselor: după două luni de tratament, urmează o pauză de 10 zile, apoi se reia tratamentul pentru alte două luni. De asemenea, zeama rămasă de la fierberea boabelor se bea în loc de apă. Studiile au scos la iveală avantajele importante ale acestui tratament cu boabe fierte de porumb, deoarece acest remediu contribuie la revigorarea oaselor. Leacul este folosit în practica monahală și a fost cules de terapeuta Mariana Borloveanu.