Cele mai bune 3 ceaiuri de iarnă
Tuse, strănut, uşoare dureri de gât sau de muşchi, toate acestea sunt simptome care apar iarna şi care-şi găsesc leacul în ceaiuri fierbinţi. Iată care sunt cele mai bune infuzii pentru sezonul rece.
Ceaiul de mere scade febra
Gustoasele mere nu sunt doar „furnizoare” de vitamine. Coaja lor are câteva efecte miraculoase pentru organismul nostru. Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acesta alungă eficient febra şi aduce somnul, iar pe deasupra are şi un gust foarte bun.
Măceşele întăresc sitemul imunitar
Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C. Este foarte potrivit în sezonul rece, când simptomele răcelii ne dau târcoale. Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute sau din 1 sau 2 linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.
Pătlagina ne scapă de tuse
Dacă afecţiunea a apărut deja, atunci trebuie să folosim antitusive, cum ar fi: nalba-mare, potbalul, pătlagina. Putem să le preparăm ca şi infuzii, folosind o lingură de frunze de plantă, la o cană de apă clocotită. Se îndulceşte şi se beau 2 căni treptat în cursul unei zile. Plantele pot fi folosite separat sau un amestec în părti egale.