Cele mai bune alimente antiinflamatoare

24 februarie 2016 16:05   Sănătate
Ultima actualizare:

Ştiai că există alimente şi soluții naturale care au puterea de a reduce infamaţiile din corp? De aceea, este bine să le incluzi cât mai des în alimentaţie. Iată despre ce produse este vorba!

Uleiul de măsline

Unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare din dietă este uleiul de măsline, el fiind bogat în polifenoli. Optează pentru cel extravirgin. Mai mult de 70% din grăsimile mononesaturate pe care le conţine provin din acidul oleic, un compus care previne apariţia bolilor cardiovasculare, pentru că reduce colesterolul LDL.

Ceapa şi usturoiul

Dau un gust deosebit mâncării, dar au şi puternice proprietăţi antiinflamatoare. Este vorba despre ceapă şi usturoi. Acestea au şi proprietăţi antibiotice.

Descoperă pe clicksanatate.ro și alte alimente care scad inflamațiile din organism

Mai multe