Cele mai bune alimente pentru creierul elevilor
Micul dejun reprezintă un reper important în viaţa elevilor. Ţine de priceperea părinţilor să pună pe masă ceva sănătos, dar mai ales gustos, care să compenseze neplăcerea trezitului de dimineaţă. Iată câteva soluţii pentru mămicile în pană de idei.
Specialiştii vă sfătuiesc să nu-i lăsaţi pe copii să plece nemâncaţi la şcoală sau la grădiniţă. Considerată cea mai importantă masă a zilei, micul dejun, dacă e sănătos şi echilibrat, oferă energie pentru tot restul zilei şi îi ajută pe elevi să se concentreze mai bine. Puteţi opta între următoarele opt alimente:
* fructe uscate: prunele uscate, feliile de caise sau mere conferă energie şi reprezintă o gustare ideală;
* pâine din făină integrală: conţine carbohidraţi, dar şi o cantitate importantă de vitamina B;
* salată: are un conţinut bogat de vitamina C şi minerale. În plus, conţine 95% apă;
* ovăz: ideal la micul dejun, sub formă de fulgi cu lapte şi scorţişoară. Combate lipsa de concentrare şi nervozitate;
* mere: conţin multe vitamine esenţiale pentru sănătatea organismului (A, B şi C). Combat senzaţia de epuizare şi sunt bune pentru memorie;
* nuci: sunt bogate în acizi graşi nesaturaţi şi vitamine din complexul B. Atenţie: nu sunt recomandate nucile prăjie sau sărate.
* banane: conferă energie, protejează creierul datorită conţinutului bogat în minerale precum potasiul şi fosforul, uşor de digerat;
* brânză: conţine proteine care întăresc creierul şi cresc puterea de concentrare.