Cele mai bune alternative pentru zahărul din cafea

30 martie 2018 14:27   Sănătate
Ultima actualizare:

Cafeaua este băutura cu care majoritatea ne începem ziua. Dar, în general, există două tipuri de oameni când vine vorba de cafea; cei care o beau cu zahăr, și cei care nu adaugă zahăr. Dacă ești una dintre cele care pun trei linguri de zahăr la o ceașcă de cafea, ar trebui să renunți. Iată ce alte alternative mai sănătoase ai:

Nectar de agave

Nectarul de agave a fost folosit de-a lungul timpul în Mexic ca îndulcitor, tonic medicinal şi fermentat în alcool (tequila). În timp ce produsul tradiţional conţine o cantitate mare de minerale şi alţi compuşi care-l îmbogăţesc cu proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatoare şi antivirale, se crede că nectarul de agave îşi pierde toate proprietăţile când este supus căldurii în timpul extracţiei pentru producţia de masă. Recomandat este să-l cumperi de la magazine naturiste.

Zahăr de cocos

Poate nu ştiai, dar zahărul de cocos este cel mai frecvent găsit sub formă de pudră, granule sau chiar blocuri de zahăr. Este foarte asemănător cu zahărul brun, dar poate avea culori diferite – de la galben deschis până la maro închis. Acest îndulcitor provine din seva florii de palmier, fiind folosit de-a lungul timpului ca îndulcitor tradiţional în ţări precum Filipine şi Indonezia. În timp ce conţine vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, care ajută la combaterea stresului şi stimularea energiei şi la acizii graşi cu lanţ scurt precum acidul glutamic, are un impact şi asupra funcţiilor metabolice ale organismului.

Descoperă alternative mai sănătoase la zahărul din cafea pe clickpentrufemei.ro. 

4 motive să renunţi la zahăr

6 alimente la care nu te gândeai că au zahăr

Mai multe