Cele mai bune cereale pentru siluetă

18 mai 2016 21:40   Sănătate
Ultima actualizare:

Esenţiale într-o dietă echilibrată, cerealele te ajută să-ţi menţii greutatea. Cele integrale sunt bogate în fibre şi au o valoare nutriţională mare comparativ cu variantele rafinate. Află din revista „Click! pentru femei“ cu ce alimente le poţi combina şi în ce moment al zilei este bine să le mănânci.

  • Grâul integral. Se află în unele tipuri de pâine şi paste. Citeşte cu atenţie şi verifică dacă pe eticheta produselor scrie că au în compoziţie „100% grâu integral“. Fiecare porţie ar trebui să conţină cel puţin două sau trei grame de fibre. 
  • Ovăzul. Fulgii de ovăz sunt bogaţi în avenantramide, antioxidanţi care protejează inima. Când cumperi fulgi de ovăz instant, evită produsele care conţin cantităţi mari de fructoză ori sirop de porumb şi optează pentru variantele neîndulcite. Ca să aibă un gust mai bun, adaugă în iaurtul cu ovăz puţină miere sau câteva fructe proaspete.
  • Orezul brun. Data viitoare când vrei să găteşti orez alb, aminteşte-ţi că aproape 75% din substanţele nutritive care se găsesc în aceste cereale se pierd prin rafinare: antioxidanţi, magneziu, fosfor şi complexul de vitamine B. Alege orezul brun şi bucură-te de proprietăţile boabelor integrale: reglează tulburările metabolice şi furnizează fibre, vitamine şi minerale.
  • Orzul integral. Un consum regulat de orz integral reduce nivelul colesterolului din sânge. Adaugă stafide sau caise uscate la o porţie de fulgi de orz şi vei obţine 
  • un preparat gustos şi sănătos. Pentru siluetă, e recomandat să alegi boabe integrale şi nu orz „perlat“.
  • Secara. Studiile arată că secara are mai multe substanţe nutritive (la o porţie de 100 de calorii) decât orice alt tip de cereale. Conţine de patru ori mai multe fibre decât grâul integral standard şi-ţi oferă aproape jumătate din doza zilnică de fier recomandată. Pentru a te bucura de beneficiile ei, caută pe lista de ingrediente a produselor menţiunea „secară integrală“.
  • Cu ce le combini. Se pot consuma alături de proteine animale sau vegetale, precum laptele, iaurtul, sana, brânza de vaci, dar nutriţioniştii spun că poţi să le combini şi cu fructe sau oleaginoase.
Mai multe