Cele mai bune condimente de leac

29 decembrie 2017 17:22   Sănătate
Ultima actualizare:

Pe lângă faptul că dau o aromă specială preparatelor, condimentele sunt o sursă naturală de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Uscate sau proaspete, reduc nivelul de colesterol, scad glicemia şi stimulează digestia. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ care sunt cele mai bune ca remedii naturale!

Pătrunjelul stimulează digestia. Pătrunjelul ajută la eliminarea rapidă din organism a fluidelor în exces şi reduce senzaţia de balonare, stimulând digestia. Ajută la atenuarea durerii artritice. Datorită vitaminei C din compoziţia sa, e bun şi în afecţiunile cardiovasculare. Se consumă ca atare, adăugat în mâncăruri. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.Busuiocul te scapă de oboseală. Fitoterapeuţii îl recomandă în tulburări gastro-intestinale şi în tulburări ale căilor respiratorii. De asemenea, scade balonarea şi senzaţia de greaţă. Are rol antiseptic şi înlătură oboseala. Bea un ceai de leac, preparat dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită. Pentru a te bucura de proprietăţile curative, adaugă frunze proaspete de busuioc în salate, paste sau supe.

Rozmarinul, tonic pentru creier. Rozmarinul este bogat în vitamina B6, calciu şi fier. Îmbunătăţeşte digestia, stimulează secreţiile biliare şi previne deteriorarea celulelor neuronale. În bucătărie, rozmarinul dă un gust minunat fripturilor, mâncărurilor de legume sau cartofilor la cuptor. Ceaiul de rozmarin se recomandă în tratarea afecţiunilor stomacului şi intestinelor, în boli hepatice şi respiratorii, în astenie, surmenaj, convalescenţă. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Vasul se acoperă, se lasă 10 minute la infuzat, după care ceaiul se strecoară şi se bea cald, îndulcit cu miere, 2-3 căni pe zi.Scorţişoara scade glicemia. Scorţişoara scade nivelul glucozei din sânge, stimulează imunitatea şi reglează nivelul de colesterol. Ceaiul de scorţişoară ameliorează simptomele de gripă şi răceala. Este recomandată în timpul iernilor friguroase. Ceaiul se prepară din batoane de scorţişoară rupte, lăsate 10 minute, într-o cană cu apă clocotită. Nu este indicată pe perioada sarcinii, copiilor sub 2 ani şi persoanelor alergice.

Mai multe