Cele mai bune leacuri anticolesterol

17 februarie 2017 20:58   Sănătate
Ultima actualizare:

Colesterolul este o substanţă organică grasă, insolubilă în apă, fiind o componentă esenţială a materiei vii. Provine, în proporţie de circa 20% din alimentaţie, din produsele de origine animală, restul fiind sintetizat la nivelul ficatului. Află din paginile revistei „Click! pentru femei“ leacurile care scad colesterolul, prevenind maladiile cardiovasculare şi diabetul!

Anghinarea

Un leac eficient este anghinarea, deoarece contribuie la eliminarea grăsimilor din ficat şi împiedică depunerea colesterolului pe pereţii vaselor de sânge. Se poate administra fie sub formă de tinctură, infuzie sau sub formă de capsule, pe care le poţi cumpăra de la magazinele cu produse naturiste. Tinctura se ia de trei-patru ori pe zi, câte o linguriţă dizolvată într-un pahar cu apă, timp de o lună. Infuzia o obţii dintr-o linguriţă de plantă mărunţită, la o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat 10 minute. Bei câte 2 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Pătlagina

Bogată în flavonoizi şi mucilagii, pătlagina este recomandată pentru scăderea colesterolului rău din sânge. Se bea câte o cană de infuzie, de 2 ori pe zi, în cure de 21 de zile. Obţii ceaiul dintr-o lingură de plantă mărunţită, peste care torni 200 ml  de apă clocotită. Se infuzează un sfert de oră. 

Usturoiul

Studiile arată că usturoiul scade colesterolul rău, prevenind astfel accidentele vasculare cerebrale şi bolile de inimă, asociate cu un nivel crescut al colesterolului rău. Conţine antioxidanţi, magneziu, vitamina B6, C şi B1. Un studiu australian a arătat că suplimentele cu usturoi reduc nivelul colesterolului cu până la 8%, în cazul persoanelor care se confruntă cu un colesterol mărit. Ca să îşi păstreze proprietăţie vindecătoare, usturoiul trebuie consumat în stare crudă, 2-3 căţei pe zi. Poţi lua şi suplimente alimentare cu usturoi, într-o cură de 1-2 luni.

Ceaiul verde

Dacă ai colesterolul mărit îţi este de ajutor şi ceaiul verde. Un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă din Statele Unite a arătat că infuzia de ceai verde reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate joasă (colesterol rău). Ceaiul are în compoziţie polifenoli, substanţe care au capacitatea de a împiedica absorbţia grăsimilor în sânge şi, în acelaşi timp, de a elimina excesul de colesterol din organism. Ceaiul se bea cel puţin 3 săptămâni, câte 2 căni pe zi. Este indicat să bei ultima cană cu cel puţin 2 ore înainte de culcare, deoarece conţine cofeină.

Mai multe