Cele mai bune leacuri antirăguşeală
Îţi pierzi vocea şi abia mai poţi vorbi, ai gâtul iritat şi roşu? Răcelile, virozele şi laringitele, sunt adesea de vină pentru apariţia răguşelii. Citeşte în revista “Click! pentru femei” în ce fel îi poţi veni de hac numaidecât cu remediile naturale.
Unul dintre cele mai puternice remedii contra guturaiului însoţit de răguşeală este şodoul. Într-un bol, pui un gălbenuş şi două linguriţe de miere şi baţi bine, până când se omogenizează. Separat, încălzeşti 100 ml de lapte, apoi îl torni peste ou, amestecând continuu. Bei de două ori pe zi, iar efectele se vor simţi de la prima administrare, căci va calma mucoasele iritate.
Infuzie de cimbru
Ştiai că infuzia de cimbru, plantă medicinală bogată în taninuri, uleiuri vegetale şi mucilagii, are puterea de a-ţi reda vocea? Pui două linguriţe de cimbru mărunţit într-o cană, apoi torni apă fierbinte. Laşi să infuzeze zece minute, după care bei. Infuzia se consumă o dată sau de două ori pe zi, până la vindecare.
Ceai din foi de ceapă
Eficienţă dovedită împotriva răguşelii are şi banala ceapă. Are proprietăţi calmante şi este un bun expectorant. Cureţi de foi o ceapă potrivită, apoi o pui la fiert zece minute. Îndulceşti ceaiul cu o linguriţă sau două de miere. Remediul se administrează de trei ori pe zi.
Gargară cu apă sărată
Ca să scapi cât mai repede de răguşeală, încearcă gargara cu apă sărată. Într-un pahar cu apă călduţă pui o linguriţă de sare de mare şi faci gargară, de două ori pe zi. Sarea este recunoscută pentru proprietăţile sale care reduc inflamaţia şi iritaţia gâtului.
Suc de ridiche neagră
Un leac eficient împotriva răguşelii cauzate de viroze şi răceli e ridichea neagră, bogată în potasiu, calciu şi magneziu. Scobeşti o ridiche de mărime potrivită, apoi umpli golul format cu câteva linguriţe de zahăr. Laşi 24 de ore la macerat, într-un loc întunecat, ca să se formeaze un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi, până când te lasă durerea de gât.