Cele mai bune leacuri contra durerilor de dinţi

17 aprilie 2013 13:49   Sănătate
Ultima actualizare:

Ceaiul de tei reduce inflamaţia

Respiraţia urât mirositoare, durerile şi sângerarea intensă din momentul spălării pe dinţi sunt doar câteva dintre simptomele supărătoare ale inflamaţiei gingiei. Ele pot fi prevenite prin aplicarea locală a unui antiseptic natural, precum uleiul esenţial din arbore de ceai.

O dată sau de două ori pe săptămână masezi gingia timp de cinci minute cu acest produs. Pentru întărirea gingiilor, este bine să frecţionezi gingiile şi cu suc de pătlagină. În cazul în care locul e inflamat, prepari o infuzie concentrată din trei linguri cu flori de muşeţel la o cană cu apă. Ţine ceaiul călduţ în gură câteva minute.

Coaja de portocală albeşte dinţii

Dacă vrei să protejezi smalţul dinţilor, încearcă albirea pe cale... naturală, pentru că nu este atât de „aspră" şi are efecte pe termen lung. Coaja de portocală deţine, pe lângă o aromă deosebit de plăcută, proprietăţi de curăţare intensă, de aceea o poţi folosi ca să-ţi albeşti dinţii în fiecare dimineaţă.

Pentru a întări smalţul dinţilor, dar şi pentru a combate acţiunea bacteriilor care dăunează danturii, bea regulat ceaiuri bogate în fluor (ceai alb, negru şi verde), dar şi tanin (cătină, sunătoare, măceş). La fel de util este să mănânci câte un ciorchine de struguri şi o gutuie o dată la trei zile.

Remedii nebănuite împotriva durerii

Împotriva durerilor de dinţi, este recomandat şi decoctul de nalbă mare. Fierbi 20 de grame de flori şi frunze de nalbă într-un litru de apă. Bei patru căni cu decoct, aproximativ 250 ml fiecare, de patru ori pe zi.

Dacă inflamaţia a apărut în urma unei extracţii, speli câteva frunze de podbal (brustur alb) şi le aplici pe zona inflamată, iar durerea va fi mai uşor de suportat. De asemenea, mai poţi face o infuzie dintr-o linguriţă cu seminţe de mac la o cană cu apă fiartă şi te clăteşti cu acest amestec de mai multe ori în timpul unei zile. Nu în ultimul rând, frunzele proaspete de pătrunjel, zdrobite şi puse pe gingie, în zona dureroasă, au efect calmant.

Apă de gură cu ingrediente bio

Halena, cum se mai numeşte respiraţia urât mirositoare, e cauzată de bacteriile care se „hrănesc" cu mucus şi particule alimentare, producând astfel compuşi sulfuroşi urât mirositori. Ca s-o combaţi, îţi poţi prepara apă de gură din mentă şi smirnă, un amestec foarte amar, dar cu efecte imediate. Combini 90 ml de alcool cu 10 picături tinctură de smirnă, 10 picături ulei de mentă, două picături zeamă de lămâie şi o picătură tinctură de cimbru. Bei din acest amestec după fiecare masă.

Bea ceai de mentă

Ca să-ţi reîmprospătezi respiraţia, bea după fiecare masă ceai de mentă neîndulcit sau mestecă o cantitate mică de seminţe de floarea-soarelui împreună cu un pahar de apă.

Mai multe