Cele mai bune leacuri pentru afecţiunile de sezon. Alergiile trec cu mentă şi muşeţel
Strănuţi, îţi lăcrimează ochii, ai secreţii nazale... E posibil să suferi de pe urma alergiilor sezoniere. Revista „Click! pentru femei" îţi spune ce remedii naturale ai la-ndemână!
Hrean: Acea senzaţie înţepătoare şi aroma puternică recomandă hreanul ca aliat de nădejde în ameliorarea nasului înfundat şi a congestiei bronşice.
Cum se prepară: Pregăteşte o fiertură din 2 -3 linguri de rădăcină proaspăt rasă şi 250 ml de apă clocotită. Consumă lichidul călduţ, de două ori pe zi, până când începi să respiri fără dificultate.
Mentă: Gustul său uşor piperat şi dulceag e dat de mentolul natural şi de tanini care au capacitatea de a fluidiza şi îmbunătăţi respiraţia.
Cum se prepară: Adaugă o lingură de frunze de mentă uscată în 250 ml de apă clocotită pentru efecte rapide. Strecoară şi bea ceaiul cald, spre fierbinte, fără să-l îndulceşti, seara înainte de culcare.
Seminţe de anason: Au un efect stimulant asupra căilor respiratorii şi ai circulaţiei.
Cum se prepară: Pentru a scăpa de tusea seacă, prepară o infuzie din 1-2 linguriţe de seminţe de anason zdrobite şi 250 ml de apă clocotită şi bea dimineaţa. Mai poţi încerca să adaugi, de asemenea, o picătură de ulei esenţial de seminţe de anason la o ceaşcă de ceai de mentă. Nu e indicat seara pentru că-ţi poate provoca insomnii.
Muşeţel: Ca să calmezi senzaţia de uscăciune şi mâncărime, stai întinsă în pat ţinând pe ochi pliculeţe de muşeţel umede şi răcite în frigider. Muşeţelul are proprietăţi anti-inflamatorii, care ameliorează simptomele.
Urzică: Dacă vrei să scapi de mâncărimea ochilor şi de strănutul asociat febrei fânului, caută în plafare ceai sau capsule din frunze proaspete. Efectul calmant se datorează capacităţii urzicii de a reduce cantitatea de histamine produse de organism, ca răspuns la alergeni.
Mai citeşte în revista Click! pentru femei de vineri:
- Un decolteu de nota 10- Ce trebuie să ştii despre apa vie şi apa moartă