Cele mai bune leacuri pentru tensiune

10 noiembrie 2014 20:39   Sănătate
Ultima actualizare:

Ameţeli, dureri de cap sau tulburări de vedere. Toate aceste simptome prevestesc fie o tensiune arterială prea ridicată fie prea scăzută. Iată câteva remedii.

Hipertensiunea este caracterizată prin creşterea valorilor presiunii sangvine în sistemul circular. Se recomandă:

  • Păducel. Este recomandat în afecţiunile aparatului cardiovascular, precum hipertensiune, ateroscleroză, cardiopatie ischemică, aritmii. Infuzia se prepară cu 50 g plantă (flori) la 1 litru de apă fierbinte, se lasă să infuzeze 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara, 3 săptămâni pe lună.

Isop. Se prepară o infuzie cu 1 - 2 linguriţe de plantă la 200 ml apă fierbinte, se lasă să infuzeze 10 minute. Se beau două căni pe zi, îndulcite cu miere. 

 Pentru persoanele care în mod normal au o tensiune prea mică sunt utile:

Rozmarin. Se pun 10 g de plantă la 500 ml apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă să infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Se beau 1 - 2 căni pe zi.• Lemn dulce. Se foloseşte rădăcina plantei, tăiată în bucăţi mici. Se pun 50 g plantă într-un litru de apă rece, se aduce la punctul de fierbere şi se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se ia de pe foc, se acoperă vasul şi se lasă la macerat 10 - 12 ore, apoi se strecoară. Se beau 1 - 2 căni pe zi (nu depăşiţi această cantitate), timp de maximum 15 zile. 

Mai multe