Cele mai bune leacuri pentru urgenţe dureroase!
Spanacul, pentru durerea de capMigrenele sau durerile de cap apar cel mai frecvent în afecţiuni precum sinuzitele, virozele sau rinitele. Se pot trata prin acupunctură, reflexoterapie, tratament homeopatictratament fitoterapeutic. - Beţi 100 ml suc de spanac, 5 zile pe lună- Masaţil fruntea cu ulei de sunătoare- Preparaţi un amestec din oţet de ventrilică şi de mere.100 g de ventrilică şi 500 ml oţet de mere, se recoltează vârfurile înflorite ale plantei, se mărunţesc, se pun într-un recipient potrivit împreună cu oţetul, se lasă la macerat timp de 14 zile, amestecându-se de 2 ori pe zi, se filtrează. Se pun pe frunte comprese îmbibate cu acest oţet, de 3-4 ori pe zi, şi se lasă 7-10 minute.- Extract de mlădiţă de arin alb. Se beau câte 50 de picături dimineaţa, după masă, timp de 21 zile; se face pauză 10 zile. Se poate relua de 3 ori
Hrean, pentru nas înfundatSenzaţia că îţi lipseşte aerul sau de uscăciune a mucoasei nasului este întâlnită frecvent în viroze, sinuzite, rinite alergice. Se tratează prin acupunctură, aplicaţii de lumină polarizată, tratament homeopat, balneoterapie.- Rădăcina de hrean. Se rade 1 linguriţă de rădăcină, peste care se toarnă o jumătate de linguriţă de oţet de mere şi 1 g de sare, se pune într-un recipient, se lasă acoperit 30 de minute, se consumă toată cantitatea o dată pe zi. Se ţine această cură 10 zile pe lună- Ulei de eucalipt. Într-un recipient se pune apă clocotită, în care se adaugă 4-5 picături de eucalipt. Se fac inhalaţii timp de 2-3 minute, o dată pe zi, seara, timp de 7 zile- Ulei de fenicul. Îîntr-un recipient se pune apă clocotită şi se adaugă 4-5 picături de eucalipt. Se fac inhalaţii timp de 2-3 minute, o dată pe zi, seara, timp de 7 zile- Rozmarin. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de frunze la 200 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se beau 3 căni pe zi, 10-12 zile pe lună. Se pot face şi spălături nazale cu infuzia astfel obţinută- Măceşe. Se face o tincută şi se consumă 25 de picături de 3 ori pe zi, după mesele principale, timp de 21 de zile pe lună.