Cele mai bune remedii pentru reumatism

19 noiembrie 2015 21:41   Sănătate
Ultima actualizare:

În sezonul rece, reumatismul se poate agrava, din cauza frigului şi a umezelii, iar durerile îşi fac tot mai simţită prezenţa. Citeşte în revista “Click! pentru femei” cum le poţi ameliora apelând la virtuţile terapeutice ale preparatelor naturiste.

  • Coacăzul-negru. Frunzele de coacăz negru sunt recunoscute pentru proprietăţile lor antiinflamatoare. De asemenea, au acţiune diuretică, favorizând eliminarea acidului uric, care întreţine şi agravează inflamaţiile. Prepari o infuzie din două linguriţe de frunze de coacăz negru mărunţite, peste care torni o cană cu apă. Laşi la infuzat 10 minute. Bei de două ori pe zi, trei săptămâni.
  • Ardeiul iute. Un leac foarte eficient împotriva durerilor reumatismale este ardeiul iute. Toci mărunt doi-trei ardei iuţi, îi pui într-un borcan, adaugi o jumătate de cană de apă şi o jumătate de cană de alcool dublu rafinat. Laşi la macerat 10 zile, apoi treci printr-un tifon şi depozitezi leacul într-un recipient din plastic. Aplici comprese cu tinctură de ardei iute pe locul dureros de două ori pe zi, un sfert de oră, până la ameliorarea problemei.
  • Gheara-diavolului. Originară din Africa de Sud, gheara-diavolului îţi ia durerile reumatismale cu mâna! Datorită harpagozidelor care intră în compoziţia plantei, aceasta are proprietăţi antiinflamatoare şi analgezice. Iei câte o capsulă cu pulbere de gheara-diavolului de trei ori pe zi, înainte de masă, timp de o lună. Nu doar că ajută la calmarea durerilor, dar îmbunătăţeşte şi mobilitatea articulaţiilor. Remediul nu este recomandat femeilor însărcinate, pentru că poate să provoace contracţii.
  • Hreanul. Unul dintre cele mai folosite leacuri din popor contra reumatismului este hreanul. Razi una-două rădăcini de hrean, apoi pui amestecul într-un tifon şi aplici pe zonele afectate, nu mai mult de 10  minute. Faci tratamentul o dată pe zi, până când scapi de dureri.
  • Salcia albă. Cunoscută drept aspirina naturală, salcia albă are acţiune antireumatică, sedativă şi antiinflamatoare. De aceea, este foarte eficientă în tratarea problemelor articulare. Poţi prepara un ceai, din două linguriţe de scoarţă de salcie uscată, la o cană cu apă fierbinte. Laşi la infuzat zece minute, apoi strecori. Bei două căni pe zi, trei săptămâni. 
Mai multe