Cele mai bune surse de acizi grași Omega-3: ce alimente să incluzi în dietă
O alimentație bogată în acizi grași Omega-3 menține sănătatea inimii, creierului și a sistemului circulator, scade riscul de inflamații și tratează depresia. Acești compuși prețioși pot fi procurați doar din alimente, deoarece organismul nu îi poate produce. Cea mai importantă sursă o reprezintă peștele gras.
Acizii grași Omega-3 se pot obține pe cale naturală, peștele gras fiind cea mai importantă sursă. Este bine de știut că în pește găsim cei trei acizi care intră în componența lor (DHA, EPA și ALA).
Suplimentele alimentare sintetice nu au DHA și EPA, ci doar ALA (prezent în nuci și fistic). Din fericire, acidul ALA poate fi convertit în organism, astfel încât să beneficiem de proprietățile complete pentru sănătate ale Omega-3.
Întâlniți în pește, dar și în in
Principalele alimente care conțin o cantitate mare de acizi grași esențiali Omega-3 sunt peștii: somonul, sardinele, heringul, tonul și hamsiile, dar și uleiul de krill. O sursă prețioasă de acizi DHA este gălbenușul, în special cel de țară, care este mai închis la culoare.
Semințele și uleiul de in conțin o cantitate mare de acid gras ALA. Și semințele de dovleac, de mac și susan conțin Omega-3, dar în cantitate mai mică.
Află pe clicksanatate.ro ce alimente sunt o sursă importantă de acizi grași Omega-3