Cele mai bune surse de vitamina E
Uleiul de floarea soarelui, semințele de bumbac, uleiul de cocos sunt foarte bogate în conținutul de vitamina E. La fel sunt toate uleiurile obținute prin presare la rece, bineînțeles, nerafinate. Acestea pot fi adăugate în mâncare, de preferat, la sfârșitul timpului de gătire.
Alunele
Au 24,9 miligrame de Vitamina E la 95 de grame. Sunt foarte generoase în conţinutul de vitamina E. sunt, de asemenea, foarte bogate în fibre şi reglează orice problemă digestivă. Chiar şi laptele de alune are multă vitamina E. Untul de arahide are 23,3 mg de vitamina E la o porţie de 258 de gr. deşi foarte caloric, untul de arahide conţine şi fibră. E bogat în magneziu şi are grăsimi bune.
Alunele de pădure
Au 17,3 mg la 115 g. Bogate în vitamina B şi folaţi, magneziu, calciu şi potasiu. Se pot adăuga în orice fel de salate. Seminţele de floarea soarelui au 15,3 mg la 46 de g. Sursă excelentă de vitamina E, extrem de bogate în magneziu, îndepărtează oboseala cronică şi luptă împotriva cancerului şi a bolilor de inimă.
Află ce alte alimente conţin din plin vitamina E pe clickpentrufemei.ro.