Cele mai eficiente remedii din usturoi care alungă gripa
Alicina este un ingredient- cheie din compoziția usturoiului. Aceasta are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antioxidante. Totodată, usturoiul este o sursă benefică de vitamine și nutrienți. În rândul acestora se regăsesc, mai ales, vitaminele B1, B6, C, dar și calciul, manganul, cuprul și seleniul.
Pentru a beneficia de numeroasele calități ale usturoiului, trebuie să-l consumăm crud. Nutriționiștii susțin că atunci când este gătit, usturoiul pierde o cantitate importantă din renumitele sale calități medicinale.
Din usturoi putem prepara următoarele remedii
Uleiul de usturoi
Nutriționiștii susțin că acest preparat tratează cu succes procesele infecţioase şi inflamatorii ale tractului respirator: angina, astmul, bronșita, gripa și pneumonia.
Mod de preparare: Într-un borcan de sticlă punem o căpăţână de usturoi pisată (neapărat într-un în mojar de lemn) şi un pahar de 200 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui presat la rece. Acest preparat se păstrează la frigider; zilnic se administrează câte o linguriţă de 3 ori/zi, înainte de masă, în amestec cu o linguriţă de suc de lămâie, stors proaspăt.
Maceratul de usturoi
Terapeuții recomandă ca fiind foarte eficient, pentru combaterea efectelor febrei și gripei, maceratul de usturoi. Acest leac popular se prepară foarte ușor: într-un borcan punem 7-8 căpăţâni de usturoi zdrobit, peste care turnăm un litru de apă (rece) şi 2 linguri de frunze de pătrunjel tocat mărunt. Preparatul se lasă la macerat un interval de 5-6 ore, apoi să consumăm câte 5-10 linguri pe zi. Totodată, cu acest remediu putem să facem şi frecţii pe spate și să facem și băi la picioare, după ce-l încălzim în prealabil.
Tinctura de usturoi
Iată un remediu eficient pentru afecțiunile respiratorii și pulmonare
Pentru preparare aveți nevoie de următoarele ingrediente: 750 g țuică de casă şi două căpăţâni de usturoi.
Remediul se prepară într-o sticlă închisă la culoare: turnăm țuica, usturoiul pisat și 200 g apă fiartă și răcită până se umple sticla. Lăsăm maceratul la întuneric un interval de 48 ore.
Tinctura trebuie consumată astfel: 10 picături de 2-3 ori/zi, cu 30 minute înainte de mesele principale.
O cură de usturoi cu miere
Pentru a combate virusurile este benefică o cură de usturoi cu miere, un interval de trei săptămâni. După o astfel de cură, vom răci mai rar și ne vom vindeca mult mai repede. În fiecare seară tebuie să pisăm o căpățână de usturoi ; apoi, în pasta obținută trebuie să adăugăm câte 2 linguri de miere. Vom consuma câte o lingură din acest produs, apoi este bine să bem câte o infuzie de tei.