Cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri
Alimentația este cel mai important factor în menținerea sănătății organismului, de aceea, nu este de ajuns să consumi alimente naturale, ci contează foarte mult și cum le combini între ele. Iată care sunt cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri.
Este indicată respectarea unui program alimentar cu trei mese pe zi, micul dejun, prânzul și cina, însă ceea ce nu știu majoritatea oamenilor este cum să consume alimentele respective. Friptura și garnitura de legume, desertul și alcoolul sau sucul de portocale par a face parte dintr-un meniu sănătos, însă nu este deloc așa. Click! îți arată care sunt cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri.
Cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri: Friptura de porc cu piure de cartofi
Friptura de porc cu garnitură de piure de cartofi este o masă obișnuită de prânz, însă, în realitate, aceasta este una dintre cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri. Friptura este o sursă importantă de proteine, însă aceasta conține foarte multe calorii și grăsimi. În mod normal, acest aliment ar trebui combinat cu un altul bogat în fibre, iar combinația cu piureul de cartofi nu este una fericită, întrucât piureul, de asemenea, este bogat în grăsimi, din cauza untului din compoziție.
Cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri: Laptele cu cereale
În general copiii sunt serviți cu un bol de lapte cu cereale la micul dejun, însă mamele ar trebui să știe că aceasta este una dintre cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri. De cele mai multe ori, consumul de lapte cu cereale poate provoca dureri de stomac, deoarece atât laptele cât și cerealele sunt bogate în carbohidrați. Din cauza faptului că sunt degerați foarte repede, carbohidrații afectează nivelul de zahăr în sânge, ceea ce împidecă producerea de energie în organism. La micul dejun este recomandat consumul de alimente care se digeră mai greu.
Cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri: Desertul însoțit de un pahar cu vin
După o masă copioasă, un desert delicios însoțit de un pahar cu vin pare o alegere perfectă, însă și aceste două alimente amestecate sunt una dintre cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri. Zahărul din desertul consumat va fi transformat imediat în grăsimi care se depun din cauza insulinei din alcool. În timpul mesei este foarte sănătos, însă, consumat după masă, vinul poate avea efecte negative asupra organismului. Încercați să evitați să consumați vin alături de orice fel de produs alimentar zaharos, întrucât aceasta este una dintre cele mai nesănătoase combinații de mâncăruri.