Cele mai nesănătoase produse de patiserie

22 mai 2015 11:53   Sănătate
Ultima actualizare:

Merdenele, covrigi calzi, pateuri, croissante, toate au un miros îmbietor și un gust căruia puțini îi pot rezista, deși puțini sunt aceia care știu cât de nocive sunt aceste produse pentru sănătate.

În cazul în care obișnuiești să savurezi dimineața o gogoașă gustoasă sau un croissant alături de cafea, trebuie să știi că acest obicei nu este unul sănătos. Gogoșile și alte produse de patiserie sunt pline de zahăr, calorii și grăsimi.

Mai mult, acest tip de gustări îți afectează greutatea, fără să-ți ofere energia de care ai nevoie pentru a-ți începe ziua. De asemenea, cantitatea mare de zahăr din aceste produse poate duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge, factor ce poate favoriza apariția diabetului și a obezității.

Cele mai nesănătoase produse de patiserie: croissant

Făină, zahăr, lapte pudră, sare, drojdie, unt sau margarină, ciocolată plus aditivi, emulgatori şi potenţiatori de aromă sunt ingrediente cu conţinut caloric mare, pline de grăsimi şi glucide şi toate se găsesc în compoziţia unui singur croissant.

Află pe clicksanatate.ro care sunt riscurile consumului frecvent de produse de patiserie

Mai multe