Cele mai nocive alimente pentru piele

12 martie 2020 19:56   Sănătate
Ultima actualizare:

Eşti ceea ce mănânci. De câte ori ai auzit expresia asta? De câte ori este necesar! Cum nici o cremă din lume nu poate repara dezastrul provocat de unele alimente în interiorul corpului tău, noi îţi arătăm ce ar trebui să dispară din meniul tău. Află mai multe din noul număr al Revistei „Click! pentru femei”.

  • Dulciurile. Prăjiturile, îngheţata, bomboanele sau, pe scurt, răsfăţurile dulci sunt bombe calorice. Iar zahărul şi pielea sănătoasă nu fac casă bună împreună. Consumul de dulciuri are efecte nocive asupra proteinelor responsabile pentru tenul sănătos şi luminos, şi anume colagenul şi elastina. Distrugerea acestora face ca tenul să se rideze înainte de vreme, să-şi piardă fermitatea şi să capete un aspect tern.
  • Sarea. Dacă ţi se întâmplă să te trezeşti dimineaţa cu pleoapele umflate, caută cauza în recipientele cu condimente. În solniţă, mai exact, deoarece un consum ridicat de sare duce la retenţie de apă, motivul inflamării pielii. Deoarece porţiunea de piele din jurul ochilor este foarte subţire, aceasta se umflă foarte uşor, iar chipul tău va părea obosit şi lipsit de strălucire. Consumul de sare are efecte cu atât mai dăunătoare cu cât înaintezi în vârstă.
  • Chipsurile de cartofi. Sunt delicioase şi atât de rele pentru pielea ta. Înecate în cantităţi exagerate de sare, aceste produse de tip fast-food sunt responsabile pentru inflamaţiile de la nivelul pielii. În plus, fiind produse din cartofi, alimente bogate în carbohidraţi, chipsurile sunt cauzele acelor coşuri care apar pe chipul tău când ţi-e lumea mai dragă. Ce obţii după ce consumi chipsuri sau celelalte alimente amintite? Linii fine, riduri şi un ten îmbătrânit. Merită?
  • Carnea roşie. Pielea ta poate avea de suferit din cauza consumului excesiv de carne roşie. Carnea de vită, de viţel, de miel şi de porc este sursa apariţiei acneei şi îmbătrânirii premature a pielii. Nivelul ridicat de carnitină din acest tip de carne poate îngroşa pereţii vaselor de sânge, deteriorând aspectul pielii. În plus, excesul de sebum cauzat de consumul de carne roşie duce la blocarea porilor, la inflamaţii şi la apariţia acneei inestetice.
  • Laptele. Poate părea ciudat, dar consumul de lactate poate fi cauza dezechilibrului hormonal din corpul tău, din cauza aportului de hormoni şi de antibiotice. Persoanele predispuse la acnee şi rozacee ar trebui să evite produsele alimentare precum laptele, brânza şi untul, dacă nu se specifică pe etichetă că sunt 100% organice. Urmele de antibiotice din alimente afectează flora intestinală, vitală pentru sănătatea pielii, datorită efectului antiinflamator şi antioxidant.
Mai multe