Cele mai sănătoase alimente ale toamnei

6 septembrie 2017 16:16   Sănătate
Ultima actualizare:

După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon.

În culori și gusturi variate, atât fructele, cât și legumele de sezon îți vor furniza o porție bună de sănătate dacă alegi să le incluzi în dieta zilnică.

Bucură-te din plin de toate nutrimentele oferite de natură și optează pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Dovleacul redă stălucirea tenului

Este unul din cele mai bogate alimente ale toamnei în betacaroten și fibre care îmbunătățesc digestia. În plus, ajută pielea să-și recapete strălucirea datorită conținutului de vitamina A, potasiu și complexul vitaminic B. Poți alege să-l consumi copt sau fiert, în salate sau ca desert alături de cei dragi.

Poți să optezi de asemenea să-l prepari sub formă de piure sau supă-cremă, în smoothie, budincă sau chiar în tocăniță.

Prunele, remediu împotriva constipației

Vedetele toamnei se bucură de o mare cantitate de fibre indispensabile digestiei mai ales dacă te regăsești printre persoanele care se confruntă cu un tranzit lent. Dacă alegi să le introduci în alimentație, eliminând pe cât posibil făinoasele și alimentele procesate, vei observa în scurt timp cum organismul tău va deborda de energie.

Sunt indicate pentru buna funcționare a sistemului nervos tocmai pentru că se bucură de o cantitate semnificantă de potasiu, mangeziu, fier, calciu și seleniu.

Află pe clicksanatate.ro ce alte legume și fructe te țin departe de boli toamna asta!

Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului

Tu știi care sunt efectele negative ale pilulei de a doua zi?

Mai multe