Cele mai sănătoase alimente pentru inimă
Alimentația nesănătoasă poate avea efecte surprinzătoare asupra organismului tău, fiind un factor de risc ce duce la apariția bolilor cardiovasculare. Ei bine, unele alimente îți pot oferi tot de ce ai nevoie pentru o inimă sănătoasă.
Afecțiunile inimii sunt corelate, de asemenea, cu un nivel crescut al colesterolului sau cu o tensiune arterială mare. Astfel, sportul nu este de ajuns pentru a avea o inimă sănătoasă, ci și alimentația.Nucile împiedică îngroşarea arterelorNucile sunt bogate în acizi grași omega-3, vitamina E, magneziu, fibre solubile, grăsimi nesaturate. Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă. Opt nuci pe zi vă ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral.
Cartofii protejează sistemul cardiovascular
Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de vitamina A, nutrient esenţial care protejează ochii, pielea, sitemul cardiovascular. Vitamina A este sintetizată din beta-caroten, care se mai găseşte în morcovi şi pepene galben.
Migdalele reduc colesterolul rău
Sunt alimente deosebit de sănătoase. Reduc colesterolul rău – LDL şi cresc colesterolul bun - HDL, echilibrează grăsimile din sânge, reduc riscul de boli cardiovasculare şi sindrom metabolic.
Află pe Clicksanatate.ro ce tipuri de semințe previn formarea cheagurilor de sânge!Dieta cu efect anticoagulantCe e de făcut când bebelușul tușește