Cercetătorii au descoperit de ce apare maladia Parkinson

15 iunie 2015 17:02   Sănătate
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă francezi şi belgieni au descoperit originea maladiei Parkinson, care, până la acest studiu, nu putea fi explicată de cercetători.

Autorii studiului au identificat în creier o serie de fibre care se fac vinovate de declanşarea maladiei Parkinson, o boală neurologică degenerativă, informează francetvinfo.fr, citat de Mediafax. Astfel, o proteină care se acumulează sub forma unei panglici deasupra neuronilor provoacă, în funcţie de forma acelor acumulări, mai multe maladii neurologice, inclusiv Parkinson.

Studiul a fost efectuat pe şoareci de laborator

Cercetătorii francezi şi belgieni au verificat descoperirea într-un studiu realizat pe şoareci, pentru a demonstra faptul că acea proteină cauzează într-adevăr sindromul parkinsonian. Graţie noului studiu, oamenii de ştiinţă speră să dezvolte în viitorul apropiat o serie de anticorpi şi alte tratamente eficiente împotriva acestei boli grave. În Franţa, 1% din totalul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani suferă de Parkinson, având o calitate a vieţii degradată şi fiind nevoite să se bazeze pe medicamente costisitoare care au o eficienţă redusă. Noua descoperire ar trebui să permită, de asemenea, o diagnosticare mai timpurie a persoanelor care dezvoltă maladia Parkinson.

Mai multe