Cercetătorii susțin că ceapa ne protejează oasele

9 august 2016 20:28   Sănătate
Ultima actualizare:

Decenii la rândul, cercetătorii din marile laboratoare ale lumii au studiat efectele consumului de ceapă în organismul nostru. Astfel, s-a ajuns la concluzia că, în rândul populaţiilor care consumă ceapă, numărul fracturilor este mai redus.

În urma unui studiu pe această temă, cercetătorii de la Universitatea Berna din Elveţia au descoperit că o substanţă din compoziţia cepei (gama glutamil peptidază ) menţine sănătatea oaselor. Rezultatele testelor de laborator au dovedit că acei cobai care au consumat unele cantităţi  de ceapă la fiecare masă (echivalentul a 400g de ceapă pe zi pentru oameni) au pierdut mult mai puţină masă osoasă în comparaţie cu cobaii care nu aveau această legumă în dietă. De aceea, cercetătorii ne recomandă să consumăm frecvent ceapă, pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile terapeutice ale acestei legume, un tonic dovedit al oaselor.  

Mai multe