Chefir sau iaurt: care este mai sănătos?
Chefirul, la fel ca iaurtul, este un produs lactat sănătos. Ambele surse bogate de proteine, calciu, potasiu și complexul de vitamine B, în timp ce fiecare oferă un amestec unic de bacterii intestinale benefice. Dar este unul mai sănătos sau mai bun decât celălalt? E greu de spus
Chefir versus iaurt
Principalele diferențe dintre chefir și iaurt sunt tipurile și cantitățile de bacterii găsite în ele. Chefirul oferă o gamă mult mai diversă de substanțe nutritive în comparație cu iaurtul și oferă beneficii diferite. În plus, chefirul are peste 20 de tipuri de probiotice.
O altă diferență majoră între iaurt și chefir este consistența. În timp ce iaurtul este gros și poate fi mâncat cu lingura, chefir-ul este mai lichid. El se găsește și sub alte forma mai solide, dar cel mai bun este cel lichid, pe care-l poți consuma ca o băutură.
Iaurtul natural are o consistență care variază în funcție de modul în care este preparat. Iaurtul grecesc, de exemplu, destul de gros, în timp ce iaurtul mai puțin procesat este mai subțire și lichid. Gustul iaurtului este puțin acrișor, dar care poate fi modificat prin adăugarea de arome naturale cum sunt mierea, nucile și fructele.
Atât iaurtul, cât și chefirul pot fi foarte sănătoase, dar aceste beneficii pot fi șterse rapid, în funcție de tipul pe care îl alegi; prin urmare, citirea etichetelor de nutriție este un pas foarte important.
Descoperă cât de sănătoase sunt cele două produse lactate pe clickpentrufemei.ro.