Chirurg plastician: „Chirurgia plastică îmbunătăţeşte zona problematică a corpului, dar nu-ţi va salva relaţia!“

1 noiembrie 2020 9:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Multe femei se uită zilnic în oglindă cu dorinţa de a corecta ceva la aspectul lor: buze mai cărnoase, sâni mai mari sau poate un nas mai mic. Operaţiile estetice pot aduce schimbări majore în viaţa pacientului, crescându-i încrederea în sine. Şi, chiar dacă îmbunătăţesc aspectul fizic, nu pot corecta problemele de natură sentimentală, de aceea o decizie în acest sens trebuie bine cântărită.

Chirurgul plastician Sinan Öztürk, de la Spitalul Universitar Istinye din Istanbul, a vorbit într-un interviu despre provocările meseriei sale. Există un interval de vârstă perfect pentru a face operaţii estetice? Când apar riscurile? Starea generală de sănătate este un criteriu mai important decât vârsta. Am avut un pacient de 75 de ani care, a doua zi după o intervenţie, a părăsit spitalul alergând. Deci starea de sănătate şi condiţia fizică sunt definitorii.

Care a fost recordul de operaţii deţinut de un pacient? Când credeţi că e cazul ca un pacient să se oprească?

Un pacient care a suferit 13 operaţii la nas. Primele două - trei au fost din motive estetice, următoarele au fost intervenţii corectoare, deoarece nasul său era deformat. Nu le spun pacienţilor un număr la care să se oprească, îi sfătuiesc să facă doar acele intervenţii care le vor îmbunătăţi viaţa socială şi le vor creşte respectul de sine. Aceasta este limita, după aceea pot apărea probleme medicale.

Citeşte aici continuarea interviulului în are medicul explică cum trebuie aleasă mărimea implanturilor mamare, cum se schimbă viaţa unui pacient după o operaţie estetică şi de ce aceste intervenţii nu pot rezolva şi problemele de natură emoţională sau sentimentală.

Mai multe