Cimbrişorul te ajută în bolile respiratorii

29 decembrie 2019 18:11   Sănătate
Ultima actualizare:

I se mai zice şi ”antibioticul săracului”, fiind recomandat ca remediu natural împotriva răcelii şi gripei, în afecţiuni pulmonare, hepatice, reumatice, nervoase şi cutanate. Cimbrişorul mai este un bun stimulent al memoriei şi un tonic puternic în anemii.

Tuse, astm, bronşită. Ceaiul de cimbrişor e un leac bun pentru afecţiunile respiratorii. Uleiul eteric conţinut de această plantă are efect curativ, expectorant în laringită, traheită, gripă, răguşeală şi tuse convulsivă. 

Sistemul nervos şi imunitar. Cimbrişorul este un bun remediu pentru stări de nevroză astenică, depresie psihică, apatie, anemie, epilepsie, migrene, stări de oboseală sau convalescenţă. 

Afecţiuni digestive. Cimbrişorul creşte apetitul, tratează durerile de stomac, crampele abdominale, constipaţia, enterocolita, hemoragiile interne. În tratamentul afecţiunilor gastro-intestinale, ceaiul de cimbrişor se poate asocia cu muşeţel, flori de gălbenele, rozmarin sau mentă. 

Afecţiuni renale şi reumatismale. Ceaiul de cimbrişor este bun pentru prevenirea infecţiilor urinare, datorită efectului antibacterian asupra rinichilor. Şi suferinzii de reumatism, artrită sau sciatică pot urma un tratament cu ceai de cimbrişor. 

Piele. Cimbrişorul e indicat şi pentru uz extern, fiind bun în tratarea rănilor, plăgilor şi a altor boli ale pielii. Se pot face băi cu cimbrişor (infuzie din 100 g de plantă la 3 litri apă clocotită), turnând infuzia în apa din cadă şi lăsată în repaos 15 minute înainte de îmbăiere. 

Mai multe