Ciuboţica-cucului reduce nervozitatea

22 martie 2017 10:43   Sănătate
Ultima actualizare:

Bogată în compuşi cu acţiune terapeutică, ciuboţica-cucului este unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale. În scop terapeutic sunt folosite florile, rădăcina şi frunzele.

Ciuboţica-cucului conţine, printre altele, vitamina C, carotenoizi, potasiu şi sodiu. Are acţiune calmantă, antiinflamatoare, cicatrizantă şi emolientă, fiind utilă în tratarea mai multor afecţiuni.

În cazul în care tulburările nervoase nu-ţi dau pace, poţi face o infuzie din 50 g de flori de ciuboţica-cucului, 25 g de levănţică şi 10 g de sunătoare. Pui amestecul într-o cană, apoi torni apă fierbinte şi laşi la infuzat un sfert de oră.

Dacă ai stări nervoase, însoţite de palpitaţii, poţi bea ceai de ciuboţica-cucului. Se obţine dintr-o linguriţă de flori uscate la o cană cu apă. Şi atacurile de panică pot fi calmate cu ajutorul unui astfel de ceai. Îl poţi îndulci cu puţină miere.

Sfat

Pentru amelioarea simptomelor premenstruale poţi bea câte o cană cu ceai din flori de ciuboţica-cucului.

Te scapă de insomnie

Persoanele afectate de anxietate sau aflate în perioade de stres pot fi afectate de insomnie. Şi în astfel de situaţii îţi este de ajutor această plantă. Prepară o infuzie dintr-o lingură de flori de ciuboţica-cucului şi dintr-o lingură de flori de tei la o cană cu apă. O bei seara, cu 1-2 ore înainte să mergi la culcare. Infuzia este recomandată şi în cazul schimbărilor bruşte de dispoziţie.

Info

Gravidele, femeile care alăptează şi bolnavii de epilepsie nu trebuie să folosească remedii pe bază de ciuboţica-cucului.

Află pe clicksanatate.ro în ce alte situații te ajută remediile cu ciuboțica-cucului!

Cele mai periculoase 3 jocuri online pentru copii

Pericolul ascuns în dietele fără gluten

Mai multe