Ciuboţica-cucului te scapă de insomnie

3 mai 2014 17:29   Sănătate
Ultima actualizare:

Primăvara e timpul să profităm din plin de plantele medicale de sezon pentru a combate diferite afecţiuni. Una dintre ele e ciuboţica-cucului, renumită pentru proprietăţile vindecătoare, potrivit numărului din mai al revistei Click! Sănătate.

Denumită în popor cizma-cucului, cinci-foi, ţâţa caprei sau urechiţa ursului, ciuboţica-cucului e o plantă cu flori galbene, cu tulpina înaltă, care creşte în zonele de deal şi de câmpie. Bogată în vitamina C, potasiu, calciu, sodiu, ciuboţica-cucului poate înlocui medicamentele în tratarea mai multor probleme de sănătate.

Insomniile

Dacă treci printr-o perioadă mai stresantă şi nu poţi dormi, prepară-ţi un ceai de ciuboţica-cucului. Toarnă peste o lingură cu flori o cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 5-7 minute. Bea câte o cană în a doua parte a zilei. Acest remediu este eficient chiar şi pentru copii. Dacă adaugi în ceai şi câteva flori de gălbenele, infuzia va fi eficientă şi în tratarea stărilor nervoase.

Palpitaţiile

Ciuboţica-cucului este o plantă excelentă pentru cardiaci. Pentru a calma palpitaţiile şi stările de agitaţie, încearcă următorul remediu: într-un borcan de 2 litri pune, cât cuprinde, flori de ciuboţica-cucului, apoi toarnă peste ele 2 l de vin alb. Acoperă vasul şi lasă-l la loc însorit, 2 săptămâni. Strecoară şi ia câte 3 linguri în fiecare zi.

Durerile reumatice

Dacă suferi de dureri reumatismale, încearcă o cură de 2-3 luni cu ciuboţica-cucului. Prepară-ţi un ceai dintr-o lingură de plantă şi 250 ml de apă. Bea 1-2 căni în fiecare zi. Acest remediu are capacitatea de a combate eficient durerile reumatice.

Mai citeşte în noul număr Click! Sănătate: 6 Socul, medicul fără stetoscop  6 6 reguli ca să previi infarctul

Mai multe