Click îţi dă o reţetă de Crăciun pe zi: Curcan la cuptor

17 decembrie 2012 14:57   Sănătate
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 curcan, 20 ml ulei, sare, 100 ml supă, măghiran, 25 ml coniac, piper, rozmarin, salvie, măr, ţelină, o lingură miere, 1 ceapă, 100 g unt.

Preparare: Speli curcanul. Îndepărtezi  pielea de pe piept, fără a o tăia de tot, presari sub ea  rozmarin, măghiran, salvie, apoi întinzi pielea la loc. Aşezi curcanul într-o tavă, îl pudrezi în interior cu sare şi piper, pui mărul, tulpinele de ţelină şi ceapa în interior, ungi pe deasupra cu untul topit, torni supa, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptor pentru circa patru ore.

După 90 de minute, îl ungi cu un sos din ulei amestecat cu coniac, miere, sare şi piper. După trei ore şi jumătate, scoţi folia de, stropeşti cu sosul din tavă şi laşi să se rumenească deasupra. Serveşti friptura caldă pe pat de frunze de salată, cu felii de cartofi copţi, crutoane şi cu sos.

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.

Mai multe