Consumul redus de sare ne prelungeşte viaţa

4 iulie 2016 20:01   Sănătate
Ultima actualizare:

Consumul moderat de sare este un tonic pentru sănătate. Mai mult, persoanele care respectă această indicaţie medicală, chiar îşi salvează viaţa. Concluzia acestui important studiu britanic a fost publicată în revista „BMJ Open”.

Timp de nouă ani, echipa de cercetători a studiat obiceiurile alimentare ale unui număr impresionant de subiecţi: 31.500 persoane. Pe parcursul cercetării, aportul de sare al subiecţilor a fost redus cu 15%, iar  concluzia studiului a fost impresionantă: accidentele vasculare cerebrale au scăzut cu 42 %, iar coronopatiile şi maladiile vasculare au scăzut cu 40%. Autorii studiului menţionează că, deşi rezultatele acestui studiu sunt încurajatoare, la acest capitol munca de convingere a medicilor nu este uşoară. De ce? S-a constatat că opt bărbaţi şi şase femei din zece continuă să consume prea multă sare și depășesc  cantitatea ideală de sare, de 5 grame pe zi, recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Mai multe