Consumul redus de sare ne prelungeşte viaţa
Consumul moderat de sare este un tonic pentru sănătate. Mai mult, persoanele care respectă această indicaţie medicală, chiar îşi salvează viaţa. Concluzia acestui important studiu britanic a fost publicată în revista „BMJ Open”.
Timp de nouă ani, echipa de cercetători a studiat obiceiurile alimentare ale unui număr impresionant de subiecţi: 31.500 persoane. Pe parcursul cercetării, aportul de sare al subiecţilor a fost redus cu 15%, iar concluzia studiului a fost impresionantă: accidentele vasculare cerebrale au scăzut cu 42 %, iar coronopatiile şi maladiile vasculare au scăzut cu 40%. Autorii studiului menţionează că, deşi rezultatele acestui studiu sunt încurajatoare, la acest capitol munca de convingere a medicilor nu este uşoară. De ce? S-a constatat că opt bărbaţi şi şase femei din zece continuă să consume prea multă sare și depășesc cantitatea ideală de sare, de 5 grame pe zi, recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.