Consumul redus de sare ne prelungeşte viaţa
Consumul moderat de sare este un tonic pentru sănătate. Mai mult, cei care respectă această indicaţie medicală chiar îşi salvează viaţa. Concluzia acestui studiu britanic a fost publicat recent în revista „BMJ Open”.
Echipa de cercetători a studiat obiceiurile alimentare ale unui număr impresionant de subiecţi: 31.500 persoane, pe parcursul a nouă ani. Pe parcursul cercetării, aportul de sare al subiecţilor a fost redus cu 15%.
Concluzia studiului a fost impresionantă: accidentele vasculare cerebrale au scăzut cu 42%, iar coronopatiile şi maladiile vasculare au scăzut cu 40%. Autorii studiului menţionează că, deşi rezultatele acestui studiu sunt încurajatoare, la acest capitol munca de convingere a medicilor nu este uşoară, deoarece opt bărbaţi din zece şi şase femei din zece continuă să consume prea multă sare, depăşind cantitatea ideală de sare de 5 grame pe zi, recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.