Copiii alăptaţi natural sunt mai feriţi de astm

21 mai 2014 19:16   Sănătate
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Centrul Medical Erasmus din Olanda au ajuns la concluzia că hrănirea copiilor exclusiv cu lapte matern până la vârsta de 6 luni poate reduce riscul apariţiei simptomelor astmului în copilărie.

În urma studiului afectuat de aceştia, a reieşit faptul că subiecţii, care nu au fost alăptaţi niciodată au prezentat o incidenţă mult mai mare a respiraţiei dificile şi a tusei uscate sau cu expectoraţii în primii 4 ani de viaţă, comparativ cu cei care au fost hrăniţi cu lapte matern în primele 6 luni. Copiii care nu fuseseră alăptaţi deloc prezentau de 1,4-1,5 mai des simptome precum respiraţia şuierătoare şi tusea.

Chiar şi în cazul copiilor care au fost hrăniţi atât cu laptele mamei, cât şi cu alte tipuri de lapte în primele 4 luni, s-a observat un risc crescut de dezvoltare a simptomelor premergătoare astmului, comparativ cu cei care au fost hrăniţi în exclusivitate cu lapte matern. De asemenea, studiul a relevat faptul că primele simptome ale astmului apar mult mai devreme la copiii care au fost alăptaţi mai puţin timp sau în completarea dietei formate din alte alimente.

Mai multe