Cozile de cireşe, bune pentru rinichi

2 iulie 2014 21:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Ajutoare de nădejde atunci când suferi de probleme renale, remediile cu cozi de cireşe sunt recunoscute ca fiind cele mai bune diuretice naturale. Revista “Click! pentru femei” a făcut o listă a beneficiilor acestora.

Deoarece au efect antiseptic, diuretic şi antiinflamator, remediile cu cozi de cireşe sunt recomandate de fitoterapeuţi în tratamentul infecţiilor urinare, litiază renală şi în cazul retenţiei de apă. Prepară un decoct dintr-un pumn de codiţe de cireşe la 500 ml de apă clocotită. Fierbe amestecul timp de 15 minute, după care strecoară şi bea toată cantitatea (călduţă) în mai multe reprize, pe tot parcursul zilei. Poţi să intensifici efectele decoctului dacă adaugi la preparare şi frunze de merişor, seminţe de măceşe, frunze de mesteacăn şi coada-calului.

Leac în caz de probleme cardiace

Pentru persoanele care au probleme de inimă, căldura mare este o adevărată încercare. Dintre leacurile bunicii, cele cu cozi de cireşe ajută la prevenirea şi tratarea insuficienţei cardiace, a palpitaţiilor, a ischemiei cardiace, dar şi a hipertensiunii.

Pentru toate aceste afecţiuni, fitoterapeuţii recomandă cura cu pulbere de cozi de cireşe, obţinută prin măcinarea cu râşniţa electrică, dar pe care o poţi procura şi din magazinele naturiste. Ia câte 1 g de extract şi bea cel puţin 2-2,5 litri de apă pe zi. Urmează cura 30 de zile.     

Ce mai poţi trata 

- reumatism (pulberea de cireşe din care iei 4 g pe zi/ pentru o lună de zile);

- insomnie (infuzia din codiţe din care bei câte 3 căni pe zi, ultima înainte de culcare);

- alergie (decoctul din cozi de cireşe din care bei câte 300 ml pe zi/ pentru trei săptămâni).

Mai multe