Credeai că laptele conține cel mai mult calciu? Fals! Uite ce alimente dețin supremația!
Credeai că laptele conține cea mai mare cantitate de calciu? Deși este o sursă bună de calciu (300 mg la un pahar de 250 ml), există și alte alimente care îl întrec. Iată câteva dintre ele!
Migdale
O porție de migdale crude (100 g) oferă 320 mg de calciu, precum și fibre și vitamina E, substanțe nutritive care te pot ajuta să slăbești și să ai un tranzit intestinal sănătos.
Brânză
Majoritatea sortimentelor de brânză sunt excelente surse de calciu. Parmezanul deține însă supremația, cu 330 mg de calciu per porție de 30 g.
Smochine
Sunt dulci și pline de calciu – conțin aproximativ 260 mg de calciu per porție. Pot fi consumate cu terci de ovăz, în iaurt sau într-o salată delicioasă de quinoa cu mentă, conform csid.ro.
Verdețuri
Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, varza kale, salata verde, bok choy, sunt surse excelente de calciu – conțin 360 mg de calciu per porție.
Sardine
O porție de sardine de 100 g îți aduce nu mai puțin de 370 mg de calciu, precum și vitamina D și acizi grași esențiali Omega 3.
Brânză tofu
Brânza din soia (tofu) oferă 300 mg de calciu la o porție de 100 g și poate fi consumată și de persoanele care au intoleranță la lactoză.
Suc de portocale fortificat
Un pahar de suc de portocale fortificat cu calciu conține 350 mg de calciu și este excelent la micul dejun.
Năut
O porție de năut fiert conține 315 mg de calciu, numeroase proteine și fibre. Poate fi consumat în salate sau sub formă de humus.
Ovăz
Ovăzul conține 200 mg de calciu per porție. Dacă vrei să dublezi doza de calciu, gătește ovăzul în lapte de migdale.
Semințe chia
Într-o porție de 100 g de semințe chia se găsesc nu mai puțin de 620 mg de calciu. Pot fi consumate în salate sau în budinci.
Citește și:
https://www.click.ro/utile/sanatate/surse-importante-de-calciu
https://www.click.ro/utile/sanatate/iata-care-sunt-cele-mai-sanatoase-lactate