Cu lobodă alungi durerile de stomac

5 aprilie 2018 15:37   Sănătate
Ultima actualizare:

După o perioadă în care mănânci mai gras sau în exces, ficatul are nevoie de vitamine și minerale pentru a funcționa normal. O cură cu verdeţuri proaspete, printre care se numără și loboda, susține procesul de detoxificare și te ţine departe de astenia de primăvară.

Profită să mănânci cât mai multe legume verzi și verdețuri, nu doar lobodă, ci și spanac, salată, urzici, ștevie, untișor. Clorofila pe care o conțin stimulează eliminarea toxinelor de la nivelul ficatului, combate constipația și respirația urât mirositoare, întărește imunitatea. Îți furnizează și o cantitate mare de fibre, antioxidanţi, substanțe nutritive, dar puține calorii. De aceea, loboda este o alegere bună dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Infuzia de lobodă combate durerile

Este utilă în caz de inflamații, gută, dureri digestive, tuse sau afecțiuni respiratorii, precum astmul. Peste câteva frunze de lobodă toarnă o cană cu apă fierbinte și lasă la infuzat un sfert de oră. Strecoară și bea ceaiul îndulcit cu puțină miere. Se recomandă a se bea 3 căni cu infuzie pe zi, după masă.

Previne apariția asteniei

Salatele și ciorbele de lobodă pot fi consumate fără restricții. Îți aduc un plus de vitamine, săruri minerale (calciu, fier, potasiu), fără a-ți crește foarte mult aportul caloric zilnic. Dacă știi că primăvara astenia îți afectează capacitatea de concentrare, te face să te simți obosit, ușor iritabil, fără vlagă, ai nevoie de remineralizare printr-o dietă bogată în verdețuri de sezon. Loboda previne și combate astenia de primavară, acționează ca mineralizant și vitaminizant. În plus, datorită vitaminei C din compoziţia sa, loboda întărește sistemul imunitar, ajută organismul să încetinească procesele de îmbătrânire și facilitează regenerarea celulară.

Află pe Clicksanatate.ro cum s-o mănânci pentru a stimula detoxificarea!

Cozonacii din comerț, o alegere sănătoasă?Curățenie de primăvară cu... lobodă

Mai multe