Cum influențează medicamentele erecția

6 iulie 2017 12:11   Sănătate
Ultima actualizare:

Dorința sexuală își are originea în creier, fiind transmisă apoi către organele genitale. Anumite medicamente pot influența negativ activitatea sexuală.

În creier există anumiți neurotransmițători care ajută la realizarea comunicării  la nivelul celulelor creierului cu scopul de a stimula circulația sangvină către  organele sexuale. În cazul în care te confrunți cu episoade depresive și ești sub tratament, se produce un anumit dezechilibru la nivelul organismului tău, rezultatul fiind scăderea libidoului sau dispariția acestuia, deoarece un nivel scăzut de neurotransmițători scăzut reprzintă o dorință sexuală scăzută.

Antidepresivele scad libidoul

În cazul episoadelor depresive, antidepresivele sunt una dintre modalitățile de tratare, dar care din păcate au și anumite efecte adverse, una dintre cele mai dificile fiind lipsa sau scăderea libidoului. Această probleme afectează atât femeile cât și bărbații în aceiași măsură, totodată contribuind substanțial la  scăderea încrederii de sine. Acest aspect poate interfera cu tratamentul antidepresiv.

Există posibilitatea ca administrarea tratamentului cu antidepresive să îngreuneze apariția erecției, mai ales dacă se crește doza de antidepresive.

Medicamentele pentru tensiunea arterială

Acest tip de meidcamente sun prescrise pentru a reduce tensiunea existentă în vasele sangvine, în felul acesta protejând activitatea cardiacă. Este indicat de precizat faptul că hipertensiunea conduce în timp la apariția disfuncțiilor erectile.

În cazul bărbaților, o circulație scăzută a sângelui se resimte mai ales în plan sexual care afectează atât erecția cât și ejacularea, în cazul femeilor au fost observate dificultăți în obținerea orgasmului și disconfort.

Află pe clicksanatate.ro ce alte tipuri de medicamente îți afectează viața sexuală!

5 motive să încerci terapia cu nămol

«Pot să urmez o cură cu aspirină?»

Mai multe