Cum îţi îngrijeşti pielea cu mirodenii

20 decembrie 2019 19:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Iarna, frigul şi vântul sunt principalii adversari ai pielii tale. Pe lângă hidratare, pe care trebuie să o menţinem şi în anotimpul rece, pielea are nevoie şi de măşti.

Poţi prepara acasă, cu ajutorul condimentelor, măşti pentru ten, pentru scalp şi pentru corp. Iată câteva idei!    

  • Vanilie. Pentru o baie relaxantă, prepară-ţi un elixir revitalizant care să-ţi răsfeţe simţurile. Ai nevoie de o lingură cu ulei de susan, cinci picături cu ulei esenţial de vanilie şi de o lingură cu miere. Amestecă ingredientele într-un vas şi toarnă-l în apa fierbinte de baie. Stai 10 minute, apoi te clăteşti.
  • Ghimbir. Pielea are nevoie de îngrijire specială în sezonul rece. Ca să-ţi ajuţi tenul să nu se irite din cauza condiţiilor de mediu şi a radicalilor liberi, ai nevoie de o mască tonifiantă cu ghimbir. Poţi să razi o bucată mică de ghimbir proaspăt şi să-l amesteci cu două linguri cu miere lichidă, până obţii o pastă omogenă. Întinzi pe faţă, evitând zona ochilor, şi laşi să acţioneze 10 minute.
  • Ulei de susan. Părul îţi este lipsit de vitalitate şi pare uscat? Redă-i prospeţimea şi strălucirea cu ajutorul banalelor condimente. Ia o lingură cu ghimbir proaspăt ras şi una de ulei de susan şi -ameste-că-le într-un vas. Pasta obţinută se întinde pe cap, masând scalpul, şi o laşi să acţioneze timp de jumătate de oră. Apoi, spală-ţi părul cu şampon.
  • Curcuma. Îţi poţi prepara o mască purificatoare pentru faţă cu curcuma. Combină trei linguri cu iaurt împreună cu o linguriţă de curcuma şi aplică amestecul pe ten cu mişcări circulare. Lasă-l să stea cinci minute să acţioneze, apoi îl îndepărtezi cu apă călduţă. 
Mai multe